« terug naar vorige pagina

Sterilisatie man

Sterilisatie bij mannen, ook wel vasectomie, is een definitieve vorm van anticonceptie. Hierbij wordt van beide zaadleiders die in de balzak lopen een stukje weggenomen. De relatief kleine ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een half uur.

In onze praktijk kunt u terecht voor sterilisatie, uitgevoerd door huisarts S. Koning. Ook als u niet als patiënt bij ons ingeschreven staat kunt u een afspraak maken voor sterilisatie, na verwijzing door uw eigen huisarts.

Afspraak maken

U kunt telefonisch een afspraak maken (tel 010-4342528). Voorafgaand aan de ingreep vindt een gesprek plaats waarin de diverse aspecten van de sterilisatie en uw eventuele vragen aan de orde komen. Met lichamelijk onderzoek wordt bepaald of er geen belemmeringen zijn voor het doen van de vasectomie. Dan kunnen we een datum voor de ingreep zelf afspreken.

Meer informatie over sterilisatie vindt u in deze Folder-vasectomie.

Financieel

Sterilisatie wordt niet door de basisverzekering vergoed. U krijgt van ons de rekening voor de ingreep (€350,-). Sommige verzekeraars vergoeden sterilisatie als u aanvullend verzekerd bent. In dat geval krijgt u de kosten van de verzekeraar terug. U kunt het beste vooraf in uw polisvoorwaarden nagaan of bij uw zorgverzekeraar navragen wat voor u van toepassing is.