Veelgestelde vragen

 • Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

   
 • Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

   
 • Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Vaak neemt men dan het zekere voor het onzekere en belt of gaat toch.

  Met de app “Moet ik naar de dokter?” kunt u zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen. De app geeft aan wat u zelf kunt doen om de klachten te verlichten en in welke gevallen u alsnog de dokter moet bellen.

  Bij twijfel of vragen over uw persoonlijke situatie belt u uiteraard altijd de assistente!

  De app is winnaar van de Health App Award en is goedgekeurd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en werkt samen met http://www.thuisart.nl

  Let wel: de informatie is geen vervanging voor medische zorg!

            

  Wilt u niks installeren op uw smartphone of tablet?
  U kunt de app ook online raadplegen! Klik dan op onderstaande logo:

 • Bloedafname voor uw huisarts of specialist kan bij ons in het gezondheidscentrum bij de bloedafnamelocatie van het RHMDC Emmahof.

  Deze locatie vind u op de begane grond in de gang tussen de apotheek en huisartsenpraktijken Yazdani en Aziz.

  Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 8:00 uur – 12:00 uur en 12:30 uur – 16:00 uur
  U hoeft géén afspraak te maken.

  Let op!!
  In verband met hygiëne protocollen verzoeken wij u vriendelijk uitsluitend gebruik te maken van urinepotjes die bij ons op de praktijk gratis verkrijgbaar zijn.

  U kunt ook terecht bij de bloedafnamepunt van het Vlietland SFG. Klik hier voor meer informatie.

 • Bloedprikken is voor kinderen best spannend.
  Iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur is er een speciale kinderprikpoli in het Franciscus Vlietland, locatie Schiedam.

  Klik hier voor meer informatie.